Hoe creëer je voor jezelf de juiste voorwaarden om tot leren te komen? Een belangrijke vraag maar ook een lastige om te beantwoorden. Zeker als je gewend bent om gewoon maar ergens te beginnen. Toch is het de moeite waard om een aantal zaken te regelen voor jezelf. In deze blog krijg je 5 tips.

1. Ruim je werkplek op

Het klinkt misschien als een open deur, maar onnodige spullen op jouw tafel of bureau leiden je af van jouw schoolwerk. Een opgeruimde werkplek met een handige structuur gaat je zeker helpen.

2. Ontdek jouw sterkste leerstrategie

Leer jij beter door te lezen of te luisteren of ben je een beelddenker? Wanneer je weet op welke manier jij het beste informatie verwerkt is goed leren een stuk eenvoudiger.

3. Maak een stappenplan

Welke vakken gaan jou makkelijk af en welke kosten meer moeite? Je doet meer in minder tijd als je de planning van jouw huiswerk afstemt op jouw energieniveau.

4. Zorg voor ontspanning

Leren gaat beter als je voor een goede balans zorgt tussen inspanning en ontspanning. Wat heb jij nodig om weer op te laden? Even een ommetje maken of iets anders?

5. Blijf gefocust

Hoe voorkom je dat je tijdens het leren aan andere dingen zit te denken? Het klinkt misschien vreemd maar je bent minder snel afgeleid als je vooraf een ontspanningsoefening doet.

Online training voor slimmer leren

Deze en andere tips vind je terug in de online training ‘Hard werken… of… Slim leren’. In 10 stappen help ik je om zelf met de tips aan de slag te gaan en op een fijne en praktische manier jouw huiswerk aan te pakken. Zo leer je beter en hou je meer vrije tijd over.

Meer weten?

Wil jij ook de juiste omstandigheden creëren om tot leren te komen? Kijk dan eens op mijn online leeromgeving. Hier vind je meer informatie over de training. Natuurlijk mag je ook altijd contact met me opnemen als je vragen hebt.