Volwassenen

Individuele begeleiding voor volwassenen

 

Counselling

Er zijn veel situaties en gevoelens waarmee je als mens kunt worstelen:

“Ik voel me moe, somber, angstig”
“Ik zie het niet meer zitten”
“Ik heb een dierbare verloren”
“Het gaat niet goed in mijn relatie en ik weet niet hoe we nu verder moeten”

Vaak lukt het om op eigen kracht met situaties en gevoelens om te gaan maar soms ook niet. Omdat er meer aan vastzit en je het gevoel hebt ‘door de bomen het bos niet meer te zien’. Dan is het fijn om te ervaren dat er iemand is die jou helpt. Iemand met wie je in een paar gesprekken helder krijgt wat er op dit moment in jouw leven gebeurt.

Therapie

Bij dieper liggende problemen of het vastzetten van gevoelens en emoties is therapie nodig. Hierbij maak ik gebruik van diverse methodieken, afhankelijk van de situatie en de persoon. Uitgangspunt is om jou optimaal te begeleiden in jouw proces.

Vertrouwen

In mijn aanpak ben ik zowel zachtaardig als confronterend, ondersteunend, accepterend en geduldig. Naar mijn idee is vertrouwen van groot belang in een therapeut/cliënt relatie. Als er vertrouwen is kan er openheid zijn en komt er een proces op gang waarin je kunt groeien.Hier zal ik dan ook veel aandacht aan besteden tijdens onze gesprekken.

Resultaat

In het proces zul je merken dat je steeds meer in jouw kracht komt te staan. Dit betekent ook verborgen kwaliteiten ontdekken en deze verder ontwikkelen. Zie jezelf als de knop van een bloem die langzaam open gaat en zich uiteindelijk in volle bloei aan de wereld toont.

Kom tot bloei!

“Zie jezelf als de knop van een bloem die langzaam open gaat”

Vlinder

Maria Troost ondersteunt in uiteenlopende situaties

Er zijn veel zaken waarmee ik jou kan helpen. Al meer dan 20 jaar begeleid ik volwassenen en kinderen bij hun ontwikkeling en heb ik ervaring opgedaan met diverse probleemgebieden:

  • Gezins- en relatieproblemen
  • Gedragsproblemen bij kinderen
  • Rouwverwerking
  • ADHD, dyslexie, dyscalculie en dyspraxie
  • Leven met een autisme spectrum stoornis (ASS)
  • Kinderen met een achterstand op motorisch gebied
  • Werkgerelateerde problemen
  • Burn-outklachten

 

 

Meer informatie?

Heb je een vragen of wil je meer informatie?
Neem dan gerust telefonisch of per e-mail contact op.